Onze vrouw in het BK: eerste Sprint Wedstrijd op Zolder!

Mijn wedstrijdverslag heeft eventjes op zich laten wachten, wat zoveel betekent dat we allesbehalve stil hebben gezeten… Vorige week was een schot in de roos. En dit zowel letterlijk als figuurlijk! Op woensdag werd ik – met de vrienden van Motornieuws – losgelaten op circuit Mettet, voor een vergelijkingstest van de Yamaha R7 en de Aprilia RS660. Een prachtige dag met even prachtige foto’s, waar ik jullie nog eventjes op laat wachten. But soon online! ’s Avonds de RS660 uit de bestelwagen, richting huis, spullen inladen en met al mijn enthousiasme naar circuit Zolder voor de eerste Sprint Wedstrijd van 2022! Zin in! Zoals altijd!


In de 1e kwalificatie reed ik als een ‘echt wijf’. De baan was nog niet helemaal opgedroogd en laat ons net dàt mijn grootste werkpunt zijn… Vertrouwen vinden in wisselende weersomstandigheden is niet mijn sterkte kant – toch niet op slicks. Ik reed 1.44. Met andere woorden 3 seconden onder mijn PR. Ik had weinig vertrouwen in de baan en de remmen, dus we legden een nieuwe slicks en vervingen de remolie voor de start van de tweede kwalificatie. Komaan, Jill, niet janken, gewoon gas geven!

Oh ja, tijdens de tweede kwalificatie zat het wel goed in het kopke! In de eerste paar ronden zat ik vast achter een superbike die ik net niet voorbij kwam. Ik reed binnen in de pitstraat, om meteen weer uit te rijden. Vrije baan. Nieuwe banden. Goede remmen. GASSSSS!

Het ging goed! Toen ik eventjes tijd vond om mijn laptimer te checken zag ik een 1.40.1 staan!! Ook de jongens met het pitbord gaven 1.40 aan met P2 +0. Whaaaat!!! En dit in de Supercup! Waar ik in eerste instantie dacht niet op mijn plaats te zitten qua niveau. Zalig! Ik reed nog wat rondjes, maar kwam al snel in zwaar verkeer terecht. Ik besloot binnen te rijden en hoopte zo mijn tweede startpositie te bewaren! Uiteindelijk gaf de tijdswaarneming van Zolder een 1.40.242 aan, nog steeds een seconde onder mijn beste tijd en goed voor P2 op de startgrid! GEWELDIG!


Race 1

Intussen was er halve een zandstorm over het circuit gewaaid, 3x regen en even snel een opdrogende baan. Altijd leuk, zo’n stress. Wat gaan we doen? Welke banden leggen wij? Wat doet de rest? Ik hou van dit soort adrenaline! Thanks aan de crew om ijzig kalm te blijven en wijselijk te wachten tot 15 minuten voor de start om effectief te beslissen, een hoop werk gespaard, haha! Final beslissing? Regenbanden! Zoals iedereen blijkbaar. Behalve Wally, die vooraan voor een regenband koos en achteraan voor een slick.

Mijn start was minder geweldig dan in Croix, maar alsnog niet helemaal slecht. Ik was als eerste Supersport weg (Maarten -P1 gekwalificeerd – crashte in de warm-up lap). Ik zag Wally de eerste linkse naast me maar hield de deur dicht. Een halve ronde uitkijken en aftasten, maar dan kwam Wally me alsnog voorbij en had ik het wel gezien. Ik remde na de sacramentsheuvel veel later dan een Superbike voor me, dus besloot ik die in een van de volgende bochten uit te remmen. Chicane. Volgende heuvel. Ja, daar zou ik het doen, voor de ziekenhuisbocht. Ik zette hem ernaast, remmen remmen remmen, insturen, BAM, voorkant weg, neeeeeeee!

Achteraf gezien was dit een van de weinige plaatsen waar de baan nog nat was. En vuil. En ik te fanatiek… Maar ook dat is racen. Helaas! Zowel mijn motor als ikzelf waren te getoucheerd om Race 2 nog aan de start te verschijnen. Dus dat was het dan. Dju. Domper. Geen punten, maar wel een nieuwe strakke PR en helemaal gebrand om het de volgende keer nog beter te doen!

Volgende race

Next Race is 23/6 te Zolder, wederom iedereen welkom voor koffie en gebak – schijnt een goede motivator te zijn. Maar eerst richting circuit Mettet voor de Yamaha Days, opnieuw met http://www.motornieuws.be, waar ik de R7, R6 én de R1 mag testrijden! Benieuwd! Nadien ook nog even met de crew van Circuitfun.be naar Croix en Ternois 13/6,  losrijden en dan all the way richting Zolder!

Hopeljik tot dan! Vele groeten, Jill #5

Motornieuwsbrief

Wil je gratis op de hoogte gehouden worden van alle motornieuws? Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis elke week nieuws, tests, de leukste routes en nog veel meer!
Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.
Schrijf je in en ontvang de laatste motorupdates

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.

This site is registered on wpml.org as a development site.